Lika portal

Imaju li Ernest, Andrej i Milorad snage za krečenje!?

Naime dosta nam je priča  o ustašama i partizanima, ali naš premijer Andrej Plenković voli se pohvaliti europskim putem i čvrstim zagrljajem sa nacionalnim manjinama, od kojeg valjda svako malo vidimo uplakanog našeg Milorada Pupovca. Težak je taj zagrljaj i zašto Milorad toliko plače ako je ta ljubav iskrena i prava?! Istina suze prave nismo baš niti vidjeli i od prave ljubavi se ne plače, jer ona daje snagu za djela. Pa eto im onda prilike neka pišu prava ljubavna djela i to u sred Gospića, tamo gdje i priliči. Obzirom da je premijer Andrej Plenković osobno izabrao novog stihoklepca Like u liku i dijelu  Ernesta Petry, umjesto starog dotrajalog partijskog zanatlije Darka Milinovića, kojem je ljubav otkazala,  neka krenu zajedno iz Ernestovog kvarta i neka napišu prve zajedničke  ljubavne stihove. Problem može biti jedino što u Ernestovu  kvartu ne znamo kako će gledati na tu suđenu „ljubav“, jer iz tog kvarta preko neželjenih slika ubiše Milana Levara, kojega nitko ni ne spominje više!  

Ali Ernest Petry sigurno snage ima jer ljubav snagu daje, ali i svoju cijenu ima! Ljubav mu je uvijek snagu davala kada se slikao sa prvim predsjednikom Franjom Tuđmanom, drugim predsjednikom Stipom Mesićem, trećim predsjednikom Ivom Josipovićem, kao i za sitnije sličica, ali tko to više broji sa Vladom Šeksom Sovom, Branislavom Šutićem itd. Koliko je ta Ernijeva ljubav teška i košta detaljnije ćemo jednom drugom prilikom.

Za sada glavno pitanje je imaju li Ernest, Andrej i Milorad snage da Dadinom drugu i Ernijevom susjedu pobrišu slike i uspomene stare i drage?!!

Odgovori